Økouka – POP UP “Smykker for Havfolk”

POP UP – “Smykker for Havfolk”. Utstilling og salg av smykker laget av sølv og perlemor fra blåskjell.

Tirsdag 24 september – fredag 27 september. 
Artist talk, torsdag kl 18.

Anette har utviklet en teknikk og et håndverk for å sette perlemoren i kombinasjon med sølv og smykkestener til unike smykker – «Smykker for Havfolk». Hver enkel bit er som et lite maleri, malt av havet selv. 

Wald inviterer inn til POP UP med Anette og hennes havsmykker. Velkommen til oss i Økouka og Artist talk torsdag 26.september kl. 18:00.

Anette Skaugen Guldager (44) bor på Stathelle i Bamble. Hun har vokst opp i nær tilknytning til havet og skjærgården. For fem år siden begynte Anette å eksperimentere med perlemoren som finnes på innsiden av blåskjell.

Gradvis har hun utviklet en teknikk og et håndverk for å sette perlemoren i kombinasjon med sølv og smykkestener til unike smykker – «Smykker for havfolk».

Perlemoren varierer i blånyanser fra lyst til mørkt, og med noen innslag av varmere toner som rosa, fiolett og brunt. Hver enkel bit er som et lite maleri malt av havet selv. «Det jeg gjør er å se de vakreste bitene, isolere dem og sette dem inn i en sammenheng der det kommer til sin rett.”

Anette har utdannelse fra Einar Granum kunstskole, og fra Høgskolen i Sørøst Norge, avdeling for Estetiske fag. Smykkene lager hun fra eget verksted hjemme på brygga på Stathelle.

Har du spørsmål er det bare å ta kontakt til wald@wald.no
Håper å se deg til en fin uke med Økouka Telemark!