Utstilling: Land, Sea and Sky // Marilyn Ann Owens

Marilyn Ann Owens er født og oppvokst i County Durham i Nord-Øst England. Hun er utdannet ved Sunderland University (Department of Fine Art), Newcastle University og Universitetet i Oslo. Kunstneren bor nå i Brevik.

Hun er billedkunstner med vekt på grafikk, maleri, tegning og foto.

Prosjektene «M1» og «Øyhopping – et første inntrykk» handlet henholdsvis om både den kollektive busstransporten i Grenland og ferjetransporten i Eidangerfjorden. Prosjektet «M1» inngikk i Greenlightdistrict prosjektet i 2017. «Øyhopping» ble vist i Oransje i det samme året.

Intensjonen hennes er å fange uttrykket fra stedene. Vær, vind og historie. Owens skildrer konkrete realistiske scener ofte med surrealistiske undertoner.

«Land, Sea and Sky» er en oppfølger til «Øyhopping» og ble til etter et studieopphold på Jomfruland (Jomfrulandsstipendet) hvor nærheten til sjøen, og hvor båt- og skiptransport spiller en sentral rolle.

Hennes arbeider er innkjøpt til Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur, Museet for Samtidskunst og Norsk Kulturråd. Owens har gjennomført flere offentlige utsmykkingsoppdrag. 

Hun har deltatt flere ganger på Statens Høstutstillingen og har hatt mange separatutstillinger, bl.a. Spriten Kunsthall, Skien med prosjektet «Landmarks», 2015, Telemark Kunstsenter, med prosjektet «Horizons», sammen med billedkunstneren Anne Stabell, 2016, og Porsgrunn Kunstforening, sammen med Atle Selnes Nielsen med prosjektet «After Technology», 2011.

Vi på Wald gleder oss masse til festivalvorspiel og utstilling med Marilyn Ann Owens «Land, Sea and Sky» den 11.september. Utstillingen åpnes av Hilde Forberg Andersen!