Frekvens Vol.2 Aftermath

Velkommen til utstillingsåpning med Krausekollektivet «Frekvens Vol.2 Aftermath» lørdag 9. juni kl. 13:00. Utstillingen står til 7. juli.

Krausekollektivet er et kunstkollektiv som består av Marius Charles Johnsen (1990), Thomas Iversen (1985), Eirik Mikkelborg (1991) og Franco Cortez (1984).

De fokuserer på grafikkens verdier og utfordrer måten trykket blir betraktet i samtiden. Kollektivet ble opprettet i desember 2014 og har utdannelse i grafisk kunst ved Kunsthøyskolen i Oslo.

“Inspirert av platebutikker skaper kunstnerne i denne utstillingen en installasjon der publikum inviteres til å bla gjennom kunsten på samme måte som i en platebutikk. Dermed utfordres publikums rolle ved å redusere distansen mellom kunstverk og betrakter.

Digitale plattformer og algoritmer filtrerer nå i stor grad hva publikum blir eksponert for, og med denne utstillingen ønsker Krausekollektivet å gjøre verkene tilgjengelig for betrakteren.

I 1938 ansatte Colombia Records Alex Steinweiss som sin første art director, og han er ansett som oppfinneren av konseptet albumcover-kunst. Med dette ble et visuelt språk som representerte musikken på en ny måte skapt, og coverdesign ble en viktig del av musikkbransjen. Det ble også et effektivt markedsføringsverktøy for kunstnere og designere til å nå ut til et stort publikum.

Krausekollektivets mål med denne utstillingen er å fremme grafikken som gjennom kunsthistorien har hatt en noe lavere status enn f.eks. maleriet. I utstillingen får vi se et stort spekter arbeider i hovedsaklig grafikk-mediet av etablerte og nyutdannede kunstnere der det fysiske møtet mellom betrakter og verk spiller en viktig rolle”.

-Silje Johannessen, Kunstnerisk rådgiver Norske Grafikere.

Kunstnerne vil være tilstede under åpningen.

Velkommen til en annerledes utstilling!