Overgang

 

Wald har gleden av å ønske velkommen til åpningen av Elin Hedbergs utstilling “Overgang” lørdag 14. april kl. 12:00. Utstillingen står til lørdag 5. mai.

Litteraturgarasjen, ved Astrid Borchgrevink Lund, vil ha en kunstnersamtale med Elin Hedberg på åpningsdagen.

Elin Hedberg kunstnerskap tar utgangspunkt i former som er gjenkjennelige fra hverdagen og stiller spørsmål knyttet til vårt forhold til beholderen og bruksobjektet.

Hedberg arbeider primært med metall og tre ved bruk av korpusteknikker, sandstøp, øks og hoggjern. Men hun frarøver gjenstandens funksjon: I stedet for at korpusarbeidene er vaser eller bokser blir de rene former ved at åpningene er tettet igjen. Ved å fjerne ett aspekt og tilføre et annet skaper hun nye muligheter.

I utstillingen åpner hun opp for at betrakteren kan gå inn i et møte med objektene. Gjennom å plukke opp et objekt, ved å vri og vende på det henter vi ut informasjon om et objekts tyngde, form, størrelse, struktur og materiale. De ulike materialene og teknikkene gir objektene et bredt spekter av taktile kvaliteter.

BIO
Elin Hedberg (f. 1988) har sin MFA på Kunsthøgskolen i Oslo i 2015 og ble tildelt Norske Kunsthåndverkeres studentpris for sitt eksamensarbeid. Hun har deltatt på utstillinger i Norge og i utlandet, blant annet What Wood Would – fortellinger i tre, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum 2017, Norwegian Contemporary Crafts and Design med Norwegian Crafts, Ventura Lambrate, Milano 2016 og Collective med Galleri Format, New York 2016.